Blog Layout

2013. g. dz. meitenēm būs 7 posmi/sacensības basketbolā
okt. 24, 2022

Tā kā 2013. g. dz. meitenēm oficiālas, Jaunatnes līgas rīkotas spēles basketbolā pašlaik ir tikai divas reizes gadā, tad treneri savstarpēji ierosināja veidot pašu organizētus turnīrus/sacensības gada griezumā.

Viss bērnu dēļ, lai viņiem ir prieks, motivācija trenēties. Lai veidotos sadraudzība, kā arī, lai krājās spēļu pieredze. Lai veidotos piedzīvojumiem bagātas bērnības atmiņas par basketbola gaitām.


1.posms tika rīkots Juglā - “Juglas kauss”, 22. oktobrī.

Piedalījās sešas komandas: Jugla/Riga, Tukums, Kolibri/Rīga, Rīdzene/Rīga, Saldus, Rīga/Centrs.


Bijām sadalīti divās apakšgrupās.

  • Pirmā spēle (16:17) zaudēta Rīgas/Centra komandai. Sāpīgi, jo uzvaras gadījumā būtu iespēja cīnīties par pirmo vietu turnīrā.
  • Otrā spēle (58:8) uzvarēta Rīdzenes/Rīgas komanda.
  • Un trešā spēle, cīņa par medaļām, par 3. vietu (33:7) Uzvarēta Tukuma komanda.


Turnīrā piedalījās: Sāra Pole, Emīlija Šimkus, Paula Taulīna, Elīza Sīle, Džeina Lazareva, Paula Ošeniece, Elīza Buiķe, Gabriela Baikova, Patrīcija Barančane, Dženeta Valantīna, Evelīna Vildnere.


2.posms būs novembrī, Rīgā, Basketbola skolas Kolibrī zālē;

3.posms pie mums, Saldū, janvārī;

4.posms februārī - Tukumā;

5.posms martā - Valmierā;

6.posms aprīlī - Jelgavā;

7.posms jūnijā - Rīgā/Centra sporta zālē.


Katrs posms būs atšķirīgs. Katrs organizators izdomā kā viss norisināsies - kādas stafetes būs, kādas balvas, jo vienmēr tām nav jābūt medaļām. Jau zināms, ka Kolibri komanda plāno visiem dalībniekiem sagatavot T-kreklus par dalību.

Ko būs sagatavojis Saldus? Tas pagaidām ir pārsteigums. Var piebilst tikai to, ka pasākums jaunajām basketbolistēm plānojās divas dienas, lai izveidojas foršas, draudzīgas attiecības ar pretinieku komandām - kā bērniem, tā arī treneriem.

Trenere Līva Štamere.


Share by: